Cotton-eye Joe (The Chieftains)

Cotton-eye Joe de The Chieftains

The Chieftains és una banda irlandesa de música tradicional, fundada en 1963, any de l’enregistrament del seu primer LP titulat simplement The Chieftains. La seua composició inicial fou Paddy Moloney (gaita irlandesa), Martin Fay (violí i ossos, instrument de percussió tradicional), Seán Potts (flauta metàl·lica irlandesa) i David Fallon (bodhrán). Tots ells eren músics procedents de Ceoltóirí Cualann, l’orquestra de Seán O’Ríada i de l’escena de pubs de Dublín. L’èxit de la formació, exclusivament instrumental, fou una sorpresa, ja que l’emergent escena folk irlandesa es nodria principalment de les aportacions que feien els cantants de grups com The Dubliners o The Clancy Brothers.

La cançó Cotton-Eyed Joe que sentiu en les eixides al esplais, és una peça clàssica del folklore nord-americà, i concretament del folk texà. La seua composició no es sap amb certesa però és anterior a 1861, any en el que es va iniciar la Guerra de Secessió als Estats Units (1861/1866).

La versió que fan The Chieftans en el seu àlbum ( The Chieftains 10. – 1981- Claddagh Records) és un homenatge al folk nord-americà i una més de les múltiples que s’han fet d’aquesta popular peça, tantes vegades interpretada en els balls populars del sud dels Estats Units.

https://www.youtube.com/watch?v=jSMbH2mQ4d8


Cotton-eye Joe

If it hadn’t been for cotton-eye Joe
i’d been married long time ago
where did you come from. where did you go?
where did you come from cotton-eye Joe?
(repeat)
He came to town like a midwinter storm
he rode through the fields so
handsome and strong
his eyes was his tools and his smile was his gun
but all he had come for was having some fun
(repeat 1)
He brought disaster wherever he went
the hearts of the girls was to hell broken sent
they all ran away so nobody would know
and left only men cause of cotton-eye joe

You may also like...