Jordi Savall i Blondie

La danse de Neptune de Jean Baptiste Lully (Florència 1632 / París 1687

La música que sona per a les entrades a classe i durant els canvis d’hora és La danse de Neptune, una de les peces de l’obra L’orchestre du Roi Soleil – Symphonies, Ouvertures & Airs à jouer del compositor francès Jean Baptiste Lully i fou escrita entre 1664/1670.

La interpretació que escolteu correspon a la realitzada per l’orquestra Le Concert des Nations dirigida per Jordi Savall i enregistrada i publicada per la companyia AliaVox en 1999.

L’orquestra Le Concert des Nations fou creada en 1989 per Jordi Savall. Utilitza instruments d’època per a interpretar un repertori orquestral i simfònic que va del Barroc -1600- al Romanticisme -1850-.

El nom de l’orquestra està basat en la obra Les Nations de François Couperin.

No és la primera peça de Jean Baptiste Lully i interpretada per Jordi Savall que sona a l’ institut, el curs passat ja vam escoltar La marche des turcs. El fet de repetir autor i intèrpret és per donar suport i reconèixer, una vegada més, la figura del músic Jordi Savall. Qui en els darrers dies ha sigut protagonista en les notícies culturals per haver renunciat a la concessió del Premi Nacional de Música 2014 que li havia estat concedit pel Ministeri d’Educació i Cultura.

 

BlondiePicture this

Blondie és el nom d’una de les bandes de més èxit i originals dels anys setanta. Va formar part de l’anomenada New Wave i ha sigut un dels precedents estètic i musical del pop dels vuitanta.

Amb origen a Nova York, el grup va iniciar el seu camí musical el 1975 juntament amb altres bandes locals com The Ramones, dins del moviment anomenat punk rock. Els seus primers concerts a la mítica sala CBGB varen suposar per a la banda una plataforma per donar-se a conèixer a Nova York.

Després d’un parell d’àlbums amb singles de cert èxit com X offender, In the flesh o la popular Denis el 1978 van treure a la venda el seu tercer treball, l’àlbum Parallel lines: un compendi de sons entre el punk, el garage, la música disco i el soft rock. L’èxit d’aquest àlbum a nivell mundial, particularment a Gran Bretanya, als Estats Units i al Japó, prové de la popularitat d’alguna de les seves cançons, com per exemple: Heart of glass, Sunday girl, Picture This o One way or another.

Han estat considerats com una de les bandes més interessants i influents del pop rock. Una multitud d’artistes tan diferents com The Strokes, Madonna, Garbage, No Doubt, Blur o The Sounds han confessat la seva admiració per la mítica banda de Nova York

Blondie està formada per Deborah Harry (cantant) Chris Stein, Clem Burke, Paul Carbonara, Leigh Foxx i Kevin Patrick. I encara hui continuen publicant àlbums encara que ja no assoleixen els èxits comercials dels primers anys de la seua carrera.

La cançó que marca l’inici del temps d’esplai és Picture this. Va ser composta per Deborah Harry, Chris Stein i Jimmy Detris i fou inclosa en el seu àlbum més popular Parallel lines que va ser publicat l’any 1978 per la productora britànica Chrisalys.

You may also like...