La valse d’Amelie

La valse d’Amelie

AmelieLa valse d’Amelie és la peça central de la partitura que va compondre el músic francès, Yann Tiersen, per al film Amelie, de Jean-Pierre Jeunet i produïda per Claudie Ossard / UGC en 2001. La valse…és el més clàssic d’una pel·lícula que destaca pel seu colorit. El contrast amb les modernes imatges del fotògraf Delbonnel és magnífic. Els instruments de corda ens transporten a una època passada, nostàlgica, sense caure en la recurrent malenconia que emana de la capital francesa.
El tema principal de la banda sonora és La valse d’ Amélie, una melodia compassada que es converteix en el leitmotiv del film. És un vals trist que pot acompanyar un record amarg de la protagonista, però també a altres moments més alegres, depenent de l’instrument i el ritme amb què es toca.
Yann Tiersen (Brest 1970). És un compositor francès de formació clàssica que ha sabut integrar en la seua obra altres estils, com ara el rock o la cançó popular francesa. Yann Tiersen va començar a destacar a finals dels anys 90 del s. XX, per les seues composicions per al cinema i el teatre. Quan en 2001 composa la banda sonora de la pel·lícula Amelie, assoleix una popularitat que l’ha consolidat definitivament com un dels principals compositors francesos actuals.

La valse d’Amelie, és la peça que indica els canvis de classe.

You may also like...