La Muixeranga

http://www.rockandblog.es/image.axd?picture=2011%2f2%2fa-phonics.jpg La Muixeranga és un conjunt de danses i torres humanes originaris del País Valencià, que tenen el principal lloc de preservació a Algemesí (Ribera Alta), però també existeixen colles i grups a altres diversos indrets de les comarques valencianes.

Més que una dansa pròpiament dita, és un conjunt de quadres plàstics amb intencionalitat representativa, que participa en les processons de la Mare de Déu de la Salut, en la Festa Major d’Algemesí (7 i 8 de setembre).

Musicalment La Muixeranga es el grup de quatre melodies que acompanyen l’execució de les figures plàstiques i torres humanes o pujades: el Florete), l’Enterro, la Dansa plàstica, més coneguda com la Muixeranga, per antonomàsia, i una última recuperada al 2005 en col·laboració amb Xavier Richart i la Nova Muixeranga anomenada l’‘Aranya.

Originalment és una música de composició anònima de tabalet i dolçaina. La versió que escolteu en els canvis de classe correspon al grup valencià The A-phonics, banda valenciana de surf formada en 2009 per ex-membres de grups com Chewbacca’s, Pildora X i Vibrants.
The A-phonics, comencen a tocar en festivals com Surforama, Ubangi Stomp o Funtastic rememorant el repertori de clàssics del surf com The Ventures, The Shadows, o The Astronauts. En 2010 són fitxats per Sleazy Records i debuten amb l’ ep de vinil Mediterrani Beat Guitars (Sleazy Records 2011) En el que està inclosa aquesta versió surf de La Muixeranga.

You may also like...