Cançò del timbre: Amy Winehouse

Amy Winehouse (Londres 1983- Londres 2011)

Compositora i cantant soul britànica

Va ser una artista precoç que va assimilar el jazz, el R&B i soul que escoltava a sa casa amb ritmes contemporanis com el hip hop, rap i ska. Als 16 anys, i després d’haver actuat en el circuit de pubs de Londres, va signar el seu primer contracte amb una companyia discogràfica.

La seua discografia s’inicià en 2003 amb l’àlbum Frank. Aquest primer treball professional va ser molt ben valorat, però serà amb el següent àlbum, Black to Black (2006), amb el qual va aconseguir l’èxit i el reconeixement internacional, obtenint premis com els Grammy nord-americans o el BRIT Award britànic.

La fama, la seua imatge i actitud transgressores la van convertir en objectiu permanent, i no sempre ben tractada, de la premsa sensacionalista per la qual cosa va ser a vegades més popular pels escàndols que per la seua obra . Però musicalment Amy Winehouse va aconseguir, en la seua curta carrera, modernitzar i rellançar el soul i incorporar a les músiques d’arrel jazz i blues, els sons hip hop, indie i ska, com ningú ho havia fet fins ara. La seua carrera ha facilitat, en els últims anys, l’èxit d’altres cantants femenines soul i britàniques com Adele i Amy Duffy.

Els greus problemes d’addicció a l’alcohol i les drogues van provocar la seua mort en setembre de 2011 però el seu llegat ha estat reconegut com l’artista que va revitalitzar la música britànica i particularment el soul.

La cançó que escolteu a les entrades a l’aula es titula Youre wondering now i, veritablement és del grup britànic d’ska The Specials, amb els quals Amy Winehouse va col·laborar en enregistraments i en concerts. Aquesta versió es va publicar en el doble CD Frank & Black to Black d’Amy Winehouse en una edició especial de 2008 per Universal Island Records.

amy

You’re Wondering Now

Is everybody happy?
knock, knock, knock, knock
You can’t come in
knock, knock, knock
You can’t come in

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end
You’re wondering how, you will pay, for the way you did behave

Curtain has fallen, now you’re on your own
I won’t return, forever you will wait

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end

Curtain has fallen, now you’re on your own
I won’t return, forever you will wait

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end
You’re wondering how, you will pay, for the way you did behave

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end
You’re wondering now, what to do, now you know this is the end

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end

You’re wondering how, you will pay, for the way you did behave

Curtain has fallen, now you’re on your ownI won’t return, forever you will wait

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end

Curtain has fallen, now you’re on your ownI won’t return, forever you will wait

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end

You’re wondering how, you will pay, for the way you did behave

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end

You’re wondering now, what to do, now you know this is the end

You may also like...