Cançons del timbre:Terror en el supermercado

Horror en el hipermercado del grup Alaska y los Pegamoide- 1980- Hispavox

La cançó Horror en el hipermercado,alasca composta per Carlos Berlanga / Nacho Canut, i publicada por Hispavox en 1980, fou el primer single del grup madrileny Alaska y los Pegamoides. Aquest grup és un dels representants genuins del que es va conèixer com la movida madrileña, moviment heterogeni que ha acabat per definir l’obra de moltes formes d’expressió ar

tística des de la música, a la pintura, el cine o la fotografia i que es va manifestar sobretot a Madrid durant els últims anys 70 i primers 80 del segle passat. La movida, sense poder ser generalitzada a tot l’Estat, ha acabat esdevenint el tret cultural que millor va plasmar els canvis d’actituds i d’interessos culturals d’una joventut que, després de 40 anys de dictadura, es podia expressar amb plena llibertat.

El grup Alaska y los Pegamoides, com alguns altres, va sorgir de la dissolució, en 1979, del grup Kaka de luxe, banda iniciàtica de la movida madrilenya. La seua formació fonamentalment la integraven: Alaska (Olvido Gara) cantant i guitarra, Carlos Be rlanga (+2002)guitarra i compositor, Ana Curra teclats i cors, Eduardo Benavente (+1983) bateria i Nacho Canut baix i compositor.

Musicalment Al

En la cançó Horror en el hipermercado és perceptible la superficialitat, voluntària, de les lletres i d’una música naïf pròpia del punk/pop que feien los Pegamoides. Malgrat tot, és un bon exemple de la ruptura amb la musica popular del moment que Alaska y los Pegamoides volien posar de manifest tant en la temàtica d’unes lletres surrealistes i quotidianes com en la composició musical.aska y los Pegamoides foren influïts pels corrents britànics del punk, after-punk, new wave i goth rock, encara que també són apreciables les influències del pop espanyol dels anys 60 i del glam rock de figures com David Bowie o el més difícil de classificar Lou Reed, mort recenttment.

 

El grup va editar en 1982 un únic LP titulat Grandes éxitos que els va convertir en artistes molt populars i Alaska en la imatge de la movida. Malgrat el primer èxit, es van dissoldre en 1982 per formar altres grups, com Dinarama o Paràlisis Permanente, els quals, sobretot Dinarama, foren de les bandes amb més èxit de la dècada dels 80.

Terror en el Hipermercado.

Empujando mi carrito

Lleno de Quench i Mielitos

Maripili va muy mona

Con su faldita de goma

Ooooooohh Ooooohhh

Terror en el hipermercado

Horror en el ultramarino

Mi chica ha desaparecido

Y nadie sabe como ha sido

Noooooooooooo

Maripili rica guapa

De bonito ni una lata

Ves deprisa y ves corriendo

Yo te espero en complementos

Ooooooohhhhh, Oooooohh

Terror en el hipermercado (1 vez)…..

Noooooooooooooooooo

Llevo horas esperando

Maripili está tardando

Esta chica no coordina

Maripili ven monina

Aaaaaaahhhh Aaaaahhhh

¿De quién es esta cabeza

Este brazo, Esta pierna?

Ay Maripili eres tú,

Ay que disgusta, que cruz

Uuuuuuhhhh Uuuuuuuhhhh

Terror en el hipermercado (2 veces)……….

Noooooooooo

(Lletra i música Carlos Berlanga i Nacho Canut)

You may also like...