Cançò del timbre: Amours

lous1

Louise Attaque és un grup francès format al 1994. El seu nom femení és un homenatge a l’anarquista francesa del s. XIX Louise Michel i a la banda nord-americana Violent Femmes. La seua formació la componen Gaëtan Roussel, compositor cantant i guitarra, Robin Feix, baix i responsable del grafisme de la banda, Alexandre Magraff, bateria i Arnaud Samuel violí. A 1997 i produït per Gordon Cano, cantant del grup de folk/punk nord-americà Violent Femmes, fou editat el seu primer disc per Atmospheriques. L’èxit fou immeditat i els va situar entre els grups de més vendes en la història de la música rock francesa. Després de dos discos més, Comme on a dit (2000) i A plus tard, crocodrile (2005) i de gires constants es separaren al 2007.

 

La seua música és de clara influència nord-americana i en ella es troben referències al folk i als ritmes i actituds del rock i el punk. De fet els Louise Attaque reconeix que Violent Femmes ha estat el seu grup de referència. La cançó que sona es titula Amours (lletra i música de Gaëtan Roussel) i és la primera del seu primer àlbum publicat al 1997 i distribuït a França per Sony Music. És una peça de 1’57 minuts d’un ritme trepidant i de composició aparentment molt simple de bateria, guitarra, violí i veu.

 

Amour, mon père
et je ne sais pas comment
Amour, ma mère
et tous ces sentiments
Amour, mon frère
et ma sœur évidement
Amour, serait-ce un jeu
d’enfants à crier tout’l temps ?
Amour, de longue date
qui s’étend, qui s’étend
Amour, avec un grand A
c’est long, c’est long, c’est long
Amour, mon amulette
du cou autour excellent
Amour, serait-ce un jeu
d’enfants à crier tout’l temps ?
Amour, la première fois
amoureux de son plus jeune âge
Amour, la première page
lue pour la dernière fois
Amour, ce doux cépage
qui glisse au palais parfois
L’Amour du pilotage
je pense se pose là

You may also like...