Cançò del timbre: Marche pour la cérémonie

foto2

Jean-Baptiste Lully va nàixer a Florència com a Giovanni Battista Lulli, el 28 novembre 1632 i va morir a Versalles el 22 de març de 1687.

Fou un compositor francès d’origen florentí i va passar la major part de la seva vida treballant en la Cort de Lluís XIV de França. He is considered the chief master of the French baroque style. És considerat el principal compositor francès del barroc. Lully disavowed any Italian influence in French music of the period.

Marche pour la cérémonie des Turcs és una peça orquestral composada per Lully per a la comèdia-ballet, Le Bourgeois gentilhomme (El burgés gentilhome) de Molière. Fou estrenada el 14 d’octubre de 1670 en la Cort de Luis XIV de França.

La interpretació que escolteu correspon a l’orquestra Le Concert des Nations dirigida per Jordi Savall i Bernadet (Igualada, Anoia, 1941), compositor i músic català, especialitzat en la viola de gamba i en música antiga. La seua carrera ampla i variada li ha permès col·laborar en la banda sonora de pel·lícules com Tous les matins du monde (França 1992) de la qual forma parta la interpretació de la Marche pour la cérémonie des Turcs que escolteu.

Data d’edició: 02/08/2005
Edita: Alia Vox
Compositor de La Marche pour la cérémonie des Turcs: Jean-Baptiste Lully
Instrumentistes: Jordi Savall, Montserrat Figueras, Maria C. Kiehr, Rolf Lislevand
Director: Jordi Savall
Orchestra/Ensemble: Le Concert des Nations

You may also like...