Cançò del timbre: Brand New Cadillac

foto1

BRAND NEW CADILLAC, de Vince Taylor 2:09

És la segona cançó del doble LP London Calling del grup britànic The Clash.

London Calling es el tercer àlbum d’estudi de la banda de punk The Clash, llançat el 14 de decembre de 1979, per CBS Records. L’àlbum va representar un canvi en l’ estil musical de The Clash, incloent estils com l’ska,el pop,el soul, el rockabilly el reggae, que no havien estat utilitzats per la banda anteriorment.[] Les lletres denoten l’interés per temes com el de l’atur, els conflictes racials, l’abús de drogues al Regne Unit, les responsabilitats dels adults i temes de reflexió política sobre la Guerra Civil espanyola en Spanish bombs.

L’àlbum va tenir crítiques positives, i es considerat com un dels millors àlbums de rock & roll de tots els temps. Fou escollit millor àlbum de l’any a principis de 1980 per la revista Rolling Stone i també encapçalà les enquestes dels crítics de Village Voice Pazz & Jop.

El segon tema, Brand New Cadillac, fou enregistrat originalment per Vince Taylor (lletra i música) en 1959 i fou la primera cançó gravada per a London Calling. La banda la va escollir per ser … una de les primeres gravacions britàniques de rock’n’roll…i havia estat utilitzada inicialment per The Clash com una cançó d’escalfament prèvia la gravació.

Driiiiive!!! Driiiive!!!!!

My baby drove up in a brand new Cadillac
yes she did!
my baby drove up in a brand new Cadillac
she said, “hey, come here, daddy!”
“i ain’t never comin’ back!”
Baby, baby, won’t you hear my plea?
c’mon, sugar, just come on back to me
she said, “balls to you, big daddy.”
she ain’t never coming back!
Baby, baby, won’t you hear my plea?
oh c’mon, just hear my plea
she said, “balls to you, daddy.”
she ain’t coming back to me
Baby, baby drove up in a cadillac
i said, “jesus christ! where’d you get that cadillac?”
she said, “balls to you, daddy.”
she ain’t never coming back!

[]

La tipografia de l’àlbum fou un disseny de Joe Strummer i Roy Lowry sobre la base d’una fotografia de Pennie Smith, com a homenatge l’àlbum de debut d’Elvis Presley. [La portada fou designada com… la novena millor portada de tots els temps… per la revista Q en 2001.

  • The Clash (formació original): Joe Strummer, veu i guitarra, Mick Jones veu i guitarra, Paul Simonon, baix, Topper Headon bateria

[]

You may also like...