Dia Internacional contra la Sida

Avui, dia 1 de desembre, es commemora a tot el món el Dia Mundial de Lluita contra la Sida amb l’objectiu de recordar i donar a conèixer al món l’epidèmia global de la sida causada per la extensió de la infecció pel VIH. Aquest any se centra a recordar el dret a la salut i a l’accés universal als medicaments. 

 

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la salut sexual com ‘un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat; no és solament l’absència de malaltia, disfunció o incapacitat’. Perquè la salut sexual s’assoleixi i es mantingui, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i exercits en plenitud. En aquest sentit, el plaer i la seguretat són els millors ingredients per gaudir d’una òptima salut afectiva i sexual.

 

EL PRESERVATIU

  • És el mètode contraceptiu més recomanat per als joves. És molt eficaç per prevenir el risc d’embaràs i les infeccions de transmissió sexual. És l’únic mètode que té aquesta doble funció. És un mètode fiable sempre que s’utilitzi correctament. Hi ha preservatius masculins i femenins.

  • Pots informar-te sobre sexualitat ací:

http://www.sexejoves.gencat.cat/ics_webjove/AppPHP/index.php

You may also like...