Dia Oficial de la Memòria de l´Holocaust (Shoá)

Leah Bisquert ens ha enviat el següent escrit sobre la celebració el dia 27 de gener del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i Prevenció dels crims contra la Humanitat.
Si seguiu llegint podreu veure el contiungut total de l’interessant article.

El 27 de gener és la data que commemora l´alliberament en 1945 del camp d´extermini d´Auschwitz , el qual resumeix els horrors de la persecució i extermini dels jueus d´Europa, junt amb altres col.lectius, a mans dels nazis. Aquesta data ha sigut triada per la majoria dels països europeus per commemorar l´Holocaust (שואה:Shoá), establint activitats apropiades en record d´aquest crim sense precedents en la història de la Humanitat i, a l´Estat espanyol, està establerta tan sols des de l´any 2005. Durant aquests tres anys he organitzat al nostre IES diverses activitats culturals en aquest sentit perquè sent que no es pot acabar el període de formació bàsica del nostre alumnat sense haver parat, en algun moment, a reflexionar seriosament sobre aquest fet europeu…. Seguint aquesta inquietud, aquest estiu he participat becada en el Primer Seminari d´especialització per a professorat de l´Estat Espanyol en el Yad Vashem (Escola internacional per a l´estudi de la Shoá), a Jerusalem. I vull oferir la meua col.laboració a tota la nostra comunitat educativa per reflexionar junts i organitzar activitats en Memòria de la Shoà i els dilemes de la seua transmissió perquè, com deia Primo Levi,…. “Si ara no, quan?” Leah Bisquert Bertomeu Catedràtica del Departament de Naturals IES Enric Valor de Pego (Alacant)

You may also like...